Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

Ένας λόγος (παραπάνω) για τους "αγανακτισμένους"

«Τόση δημοκρατία έχουμε να δούμε από τη χούντα»

Σύνθημα στους τοίχους της Αθήνας



 Αν κατέβαινα σαν ομιλιτής στην πλατεία Συντάγματος θα έλεγα:

Αδερφια, είστε τόσες μέρες στο Συνταγμα και πέραν από την αφύπνιση του μεσοαστού δεν έχει σημειωθεί ουσιαστική πρόοδος. Σας παρακολουθώ στα ψηφίσματά σας, προσπαθώ να βέπω και τις λαϊκες συνελεύσεις και διαπιστώνω πως το κίνημα πάει να μετονομαστεί από άμεση δημοκρατία σε άμεσο ξεφούσκωμα!

Ποια είναι το κυρίαρχο αίτημα; Να φύγουν; Τι κάνετε γι'αυτο; Πόσο έτοιμοι είστε γι'αυτό; Ήρθα στο Συνταγμα και διαδήλωσα. Η πάνω πλατεία μουτζώνει, λέει συνθήματα για τον Παγκαλο, χτυπάει με laser την Βουλή. Έτσι νομίζετε θα συγκινηθούν; Ψηφίστηκε το μεσοπρόθεσμο και τα ετερόκλητα στοιχεία της πλατείας δεν συμφώνησαν σε δράσεις. Είναι επιτακτική ανάγκη για δρασεις που θα δωσουν ελπίδες,μεταλλάσσοντας και ξεριζώνοντας νοοτροπίες και πρακτικές μιας ήπιας ενοχικής στασης.

Το να κατέβεις εδώ είναι πολιτική πράξη και κατά τη γνώμη μου η πολιτικη ειναι η τεχνη του ρισκου. Αν τωρα δεν γινει κατι το κινημα θα απογοητευσει. Αν επιθυμείτε να φύγουν οι 300 της Βουλής και να αλλάξει το πολίτευμα, κινδυνεύετε να χαρακτηριστείτε ένοχοι εσχάτης προδοσίας, σύφωνα με το Συνταγμα. Μπορείτε να πάρετε την ευθύνη; Είστε έτοιμοι να ρισκάρετε τον μισθό σας, το φαγητό σας (ακόμα κι αυτό μπορεί να το στερηθούμε), μέχρι να επιτευχθεί ο στόχος της Άμεσης Δημοκρατίας; Για μένα όποιος δεν είναι έτοιμος πρέπει να πάει τις καλοκαιρινές του διακοπές.  Οποιος νιωθει ένοχος να φύγει.

Αυτή την εντύπωση μου δίνετε: Πως νιώθετε ενοχές γι'ατήν εδώ την κατάσταση. Κι αν θέλετε το ψυχαναλύουμε: Η αστική ταξη δεν δρα διότι:

α)Νιωθει πως φταιει,
β)ειναι ακομα χορτασμενη, και 
γ)φοβαται για το ατομικό της μέλλον, δε ρισκάρει τίποτα!!!


Προτείνω:

  • Να σταματήσετε να συμπεριφέρεστε με όρους της Μεταπολίτευσης. Τα πράγματα άλλαξαν από τη στιγμή που ο κόσμος κατέβηκε στους δρόμους.
  • Τέρμα τα ψηφίσματα μαζί με κινήματα τύπου "Δεν Πληρώνω". Λειτουργήστε σαν την αυριανή κυβέρνηση που θα ήθελε πέντε χρόνια μετά να έχει background ηθικής νομιμοποίησης. 
  • Στόχος είναι η Άμεση Δημοκρατία, όχι το 1,20 ευρώ του εισιτηρίου
  • Συνεννοηθείτε με τους κοινωνικούς φορείς. Προτείνω να πάει κλιμάκιο της συνέλευσης στα ΜΑΤ και να τους ζητήσει να ενωθούν και να ενταχθούν στο κίνημα. Το ίδιο να γίνει και με το Στρατό. Με μούτζες δεν πέφτει ένα καθεστώς. 
  • Δημιουργία Ταμείου συνέλευσης, όπου τα χρήματα θα πηγαίνουν για συσσίτια και στα Σώματα Ασφαλείας που θα έχουν εγκαταλέιψει τη δουλειά τους για να ενταχθούν
  • Δημιουργία άμεσης σκιώδους κυβέρνησης προσωπικοτήτων και εκλογή του Πρώτου Προέδρου Εθνοσυνέλευσης, άμεσα, από εμάς. Προτείνω τον Μίκη Θεοδωράκη.
Αδέρφια ούτε λεπτό για χάσιμο. Δεν είμαστε σε θέση να αντέξουμε επί μακρόν μια κατάσταση απραξίας και φαντασιώσεις περί επανάστασης, ειδικά αν δεν είμαστε στη θέση να ρισκάρουμε τίποτα. Πολλοί θα κάνουν πίσω. Εγώ απευθύνομαι στους άλλους που αντέχουν. Πάμε;

Δεν υπάρχουν σχόλια: