Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Πελεγρίνης - Μίκης στα Προπύλαια

Στα Προπύλαια λοιπόν...

Μαζί με 50.000 κόσμο, καθε ηλικίας και κάθε κοινωνικής και μορφωτικής απόχρωσης. Εκεί το βράδυ της Τρίτης, για να ακούσω την πρόταση από το Αντιμνημονιακό Μέτωποκαι την παρέμβαση του Μίκη Θεοδωράκη και των Πανεπιστημιακών.

Και τους άκουσα προσεκτικά.



«Αν μαζευτούμε 2 εκατ. Έλληνες και φυσήξουμε θα φύγουν από εδώ». Ένας Έλληνας παρών, μια καρδιά λιονταριού, ένα παραδειγμα για όλους μας.

«Αέρα, αέρα να φύγει η χολέρα», απάντησαν οι συγκεντρωμένοι στο κάλεσμα του Μίκη. Ο κ. Μίκης Θεοδωράκης κάλεσε τον ελληνικό λαό σε ένα λαϊκό ξεσηκωμό, ζητώντας μια ειρηνική επανάσταση που θα ανατρέψει το υπάρχον αρρωστημένο πολιτικό σύστημα.

Είναι σημαντικό να παλεύεις για έναν ανώτερο σκοπό, να βγεις από τον μικρόκοσμό σου και να επικοινωνήσεις με άλλους που έχουν τις ίδιες ανησυχίες.
Ένιωσα καταπληκτικά, ανακατεύτηκα με το πλήθος, είπα συνθήματα, έκανα γνωριμίες. Είναι όμορφα στο Συνταγμα γιατί παλεύουν όλοι εκεί για μιαν ανατροπή, για κάτι καλύτερο. Ειναι ευγενικός σκοπός. Από την ασφάλεια του καναπέ δεν αλλάζουν τα πράγματα.

Οι πανεπιστημιακοί και ο Μίκης κατηγορήθηκαν άσχημα την επόμενη μέρα. Άρθρα και εμετικά πρωτοσέλιδα προσπαθησαν (ευτυχώς ανεπιτυχώς) να αμαυρώσουν την ελπίδα, όπως αυτή εκφράστηκε από το στόμα των ομιλητών. Ανίκανοι να αφουγκραστουν την αλλαγή που έρχεται, οχυρώνονται πίσω από τις χειρότερες γκεμπελικές μεθόδους και σε κατάσταση πανικού, προσπαθούν να κρατήσουν το σύστημα που καταρρέει, όρθιο.

Αν θα κρατήσω κάτι από τη βραδιά είναι η αίσθηση πως κάτι νέο γεννιεται, κάτι κινείται, πως υπάρχει ακόμα ελπίδα. Δεν έχει σχέση με κόμματα, δεν γεννιεται από τον (ψυχορραγούντα) συνδικαλισμό, είναι ένα κύμα ανατροπής και είμαι ευτυχής που είμαι μέρος του. Αν τα πράγματα στην Ελλάδα τα καταλαβαίνουμε καλύτερα μέσα από διλήμματα, τότε ας βάλω κι εγώ ένα: Είτε είσαι εναντίον του μνημονίου και είσαι μαζί μας, ή είσαι υπέρ του και είσαι εχθρός μας.

Υ.Γ. Οι "αγανακτισμένοι" δεν μουτζώνουν το άψυχο κτίριο, αλλά τα κόμματα και όσους μας οδήγησαν σ'αυτή την κατάσταση. Δεν υπάρχουν βουλευτές πλέον. Υπάρχουν επικηρυγμένοι παχυλά αμοιβόμενοι εκπρόσωποι της ξένης κυριαρχίας στην χώρα μου. Ας το καταλάβουν επιτελους αυτό τα παπαγαλάκια και οι προστατευόμενοί τους και ας σώσουν τους εαυτούς τους. Μην εξευτελίζονται άλλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: