Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Πώς πάει η επιβίωση;

-Σας σώσαμε.
-Μας καταστρέψατε.
-Ευρώ
-Δραχμή.
-Πανεπιστήμια και σχολειά.
-Εκσυχρονισμός και αναδιάθρωση.
-Τραχτέρ
-Ανομία.
-Υπερφορολόγηση.
-Αναγκαία μέτρα.
Σημερινή εικόνα απ' το Κολωνάκι (via Κιμπάρης )

Η κοινωνία των ραντιέρηδων μεταλλάσσεται σε κοινωνία των εξαθλιωμένων και των απογοητευμένων. Η υπερφορολόγηση της ιδιοκτησίας μετατρέπει την αγορά σε Σοβιετία, όπου η ιδιοκτησία ήταν έγκλημα. Αυτοί που πλούτισαν με τα σκάνδαλα Χρηματιστηρίου, Siemens και της φούσκας των ακινήτων, έστειλαν τα χρήματα στο εξωτερικό. Όταν μας λένε τα ονόματα, κάποιοι επίορκοι πολιτικοί τα συγκάλυψαν.
Ανεχόμαστε τα άθλια σχολεία και τα τριτοκοσμικά νοσοκομεία. Ανεχόμαστε την πώληση νησιών και λιμανιών στη γειτονική Τουρκία. Ανεχόμαστε να πληρώνουμε φόρο, για να μας επιτρέπουν -ποιοι (;) αυτοί που θα έπρεπε να βρίσκονται ισόβια, λόγω Εθνικής προδοσίας- να μένουμε στα σπίτια μας. Ανεχόμαστε τους Χρυσαυγίτες να καπηλεύονται την σημαία και ξεχνάμε πως το βασικό κριτήριο του να θεωρείσαι Έλληνας είναι το "καλόν καγαθόν", δηλαδή η σύμμετρη αρμονία συνδυασμού πνευματικών και ηθικών προτερημάτων.
Εγκαταλείψαμε τις συλλογικότητες, σημασία έχει ο φιλοτομαρισμός. Αδιαφορούμε για τα πράγματα που μπορούν να αλλάξουν και μένουμε σε βεβαιότητες που θα εξασφαλίσουν την καθημερινή επιβίωση. Πόσο διαφέρουμε από τους τύπους που έμεναν εδώ πριν 2500 χρόνια; Αυτοί, σύμφωνα με τις ανασκαφές, έμεναν σε ταπεινά σπίτια. Η αγορά, ο τόπος που σύχναζαν, ήταν επιβλητικός. Γιατί αδιαφορούσαν για την ιδιωτικότητα. Πίστευαν στην πολιτική, στην επικοινωνία, στην δυναμική της κοινωνίας, ως μέσο επίλυσης των προβλημάτων.
Εμείς -η μεσαία τάξη- κλεισμένοι στα σπίτια μας, τσακισμένοι από τη βάρβαρη έλλειψη Κράτους Πρόνοιας  και παρασυρμένοι από τα άθλια επικοινωνιακά παιχνίδια που μας θέλουν διχασμένους, κοιτάμε αμήχανα. Και ρωτάμε: Πότε θα τελειώσει αυτός ο εφιάλτης;
Όταν αλλάξουμε νοοτροπία, φίλε μου. Όταν αλλάξουμε εμείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: