Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

Μουσείο Μαντάμ Τισσό


Μουσείο της Μαντάμ Τισό
Το πραγματικό όνομα της Μαντάμ Τισό ήταν Μαρί Γκροσχολτζ και έφυγε από το επαναστατημένο Παρίσι το 1802 και αφού περιόδευσε με τα κέρινα ομοιώματά της κατέληξε στην Αγγλία όπου και το 1835 ίδρυσε το μουσείο. Μια σειρά από εκθέματα δείχνουν με ποιό τρόπο κατασκευάζονται τα κέρινα ομοιώματα. Κάθε ομοίωμα χρειάζεται 6 μήνες περίπου δουλειάς. Το κερί που χρησιμοποιείται είναι παρόμοιο με αυτό των κοινών κεριών και για το λόγο αυτό το μουσείο δεν έχει παράθυρα για να μην λιώσουν τα ομοιώμτα από την οποιαδήποτε επαφή με την ηλιακή ακτινοβολία.
Επίσης τα μαλλιά που χρησιμοποιούνται είναι φυσική τρίχα και για την καλύτερη διατήρησή τους λούζονται και χτενίζονται σε τακτά χρονικά διαστήματα.
Στο επάνω όροφο του μουσείου υπάρχουν ομοιώματα θρησκευτικών ηγετών, μέλη της βασιλικής οικογένειας, πολιτικών και ηγετών του κόσμου αλλά και καλλιτεχνικών μορφών όπως του Πικάσο, του Μπετόβεν αλλά και των Μπιτλς.
Η αίθουσα τρόμου (που δεν την προτείνουμε για παιδιά) έχει μακάβριο θέαμα και αποκρουστικά ηχητικά εφέ. Εδώ θα δείτε αναπαραστάσεις από φόνους και εκτελέσεις αλλά και φρικτά βασανιστήρια. Το κομμάτι όμως που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον του κόσμου είναι Το Πνεύμα του Λονδίνου από το οποίο οι επισκέπτες  ταξιδεύουν στον χρόνο βλέποντας 400 χρόνια πίσω στην ιστορία του Λονδίνου.
Επειδή η έκθεση είναι πολύ δημοφιλής και οι ουρές στην είσοδο είναι μεγάλες μπορείτε να κλείσετε τα εισιτήριά σας τηλεφωνικά με πιστωτική κάρτα και έτσι να μπείτε από την είσοδο αυτών που έχουν εισιτήρια. Πιθανόν όμως να σας κρατήσουν μια μικρή προμήθεια για τηλεφωνική κράτηση. Δίπλα από το μουσείο βρίσκεται το Πλανητάριο του Λονδίνου και αν σκοπεύετε να τα επισκεφθείτε και τα δύο ρωτήστε για τις εκπτώσεις των εισιτηρίων που μπορείτε να πάρετε. (Πηγή:Imagination Travel)
Madame Tussaud Wax Works London
View more presentations or Upload your own.

Έχετε πάει στο μουσείο κέρινων ομοιωμάτων; Έχουμε κι εμεις στα Γιάννενα




Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια: