Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2008

Ο δεκάλογος του Κοέλιο


Οφείλω να παραθέσω έναν εντεκάλογο αφιερωμένο στον μεγαλύτερο απατεώνα συγγραφέα των τελεταίων δεκαετιών.

1. Όλοι οι άνθρωποι είναι διαφορετικοί. Και θα πρέπει να κάνουν ό,τι μπορούν για να παραμείνουν έτσι.

1. H διαφορετικότητα για την διαφορετικότητα, είναι φυσικά το πιστεύω ενός συγγραφέα που σε κάθε βιβλίο του περιγράφει με στόμφο ένα απέραντο τίποτα στολισμένο με λεκτικούς ακροβατισμούς άνευ νοήματος.

2. Σε κάθε άνθρωπο έχουν δοθεί δύο ποιότητες: η δύναμη και το ταλέντο. Η δύναμη τον οδηγεί να συναντήσει το πεπρωμένο του, το ταλέντο του τον υποχρεώνει να μοιραστεί με τους άλλους τα καλά του στοιχεία. Ο καθένας πρέπει να γνωρίζει πότε να χρησιμοποιεί το ένα και πότε το άλλο.

2. Τελείωσε. Το είπε ο Πάολο. Δύο και πολλές σας είναι. Και πρέπει να ξέρετε πώς να τις χρησιμοποιείτε. Κάτι σαν το πέος και την υπογραφή δηλαδή.

3. Σε κάθε άνθρωπο έχει δοθεί μια αρετή: η ικανότητα να επιλέγει. Για όποιον δεν χρησιμοποιεί αυτή την αρετή, μετατρέπεται σε κατάρα - και οι άλλοι θα επιλέγουν πάντα για λογαριασμό του.

3. Κάθε άνθρωπος νομίζει ότι του έχει δοθεί η αρετή να επιλέγει. Στην πραγματικότητα η σκέψη του έχει στενά όρια που βάζει η οικογένεια, η εκπαίδευση και τα ΜΜΕ. Ένα πρώτο βήμα για να ξεφύγει είναι να κόψει τον Κοέλιο.

4. Κάθε άνθρωπος έχει τον Προσωπικό του Μύθο να υλοποιήσει και αυτός είναι ο λόγος που έρχεται στον κόσμο. Ο Προσωπικός Μύθος εκδηλώνεται στον ενθουσιασμό του για όσα κάνει.

4. Παντού υπάρχει ένας μύθος. Αν τελειώσει πάρτε Άμστελ ή Χάινεκεν. Αν είστε τόσο μεγάλος αλκοόλας και τα ήπιατε όλα, αυτό θα εκδηλωθεί στον ενθουσιασμό σας για όσα κάνετε μετά το πιώμα.

5. Κάθε άνθρωπος πρέπει να γνωρίζει δύο γλώσσες: τη γλώσσα της κοινωνίας και την γλώσσα των οιωνών. Η πρώτη εξυπηρετεί την επικοινωνία με τους άλλους. Η δεύτερη χρησιμοποιείται για να εξηγεί τα μηνύματα από τον Θεό.

5. Κάθε άνθρωπος πρέπει να γνωρίζει έναν πλαστογράφο να του φτιάξει πτυχία για πέντε γλώσσες. Με δύο, πάνω από 700 ευρώ δεν παίρνεις(ακόμη και αν η μία είναι των οιωνών).

6. Κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα να αναζητά την απόλαυση - αυτό δηλαδή που δίνει σ’ εκείνον χαρά και όχι κατ’ ανάγκη στους άλλους.

6. Μαλακισθείτε άφοβα. Τα περί τύφλωσης είναι ψέμα. Αν μάλιστα τρως και ένα καρότο κατά τη διάρκεια, η όραση βελτιώνεται.

7. Κάθε άνθρωπος πρέπει να διατηρεί ζωντανή μέσα του την ιερή φλόγα της τρέλας. Και πρέπει να συμπεριφέρεται σαν κανονικός άνθρωπος.

7. Αν κάποιος διαβάζει τέτοιες πίπες το πρώτο θα το πετύχει σίγουρα. Το δεύτερο είναι κομματάκι δύσκολο.

8. Τα μόνα σφάλματα που θεωρούνται σοβαρά είναι τα εξής: να μη σέβεσαι τα δικαιώματα του άλλου, να παραλύεις από τον φόβο, να αισθάνεσαι ένοχος, να νομίζεις ότι δεν αξίζεις ό,τι καλό και κακό σου συμβαίνει στη ζωή και να είσαι δειλός. Να αγαπούμε τους εχθρούς μας, αλλά να μην κάνουμε συμμαχίες μαζί τους. Βρίσκονται στον δρόμο μας για να δοκιμάσουν το σπαθί μας και αξίζουν τον σεβασμό της μάχης μας. Εμείς να διαλέγουμε τους εχθρούς μας και όχι αντίστροφα.

8. Το μόνο σφάλμα που θεωρείται σοβαρό είναι το σεξ με κατσίκα. Αντί για αυτές καλό είναι κάποιος να πηδάει τον εχθρό του, αλλά να μην κάνει συμμαχίες μαζί του. Ο εχθρός υπάρχει για να δοκιμάσει το “σπαθί” μας ή όπως το ονομάζει ο καθένας. Διαλέξτε έναν καλό εχθρό και κάντε τον θήκη για το “ξίφος” σας

9. Όλες οι θρησκείες οδηγούν στον ίδιο Θεό και όλες αξίζουν τον ίδιο σεβασμό.

9.Είμαστε με όλες τις θρησκείες. Είναι μαλακία να χάσουμε τον παράδεισο για τεχνικές διαφορές

10. Ό,τι κάνουμε στο παρόν επηρεάζει το μέλλον ως συνέπεια και το παρελθόν ως λύτρωση.

10. Όταν πηδάτε να φοράτε προφυλακτικό ή να ξεφορτώνετε έξω. Δεν ξέρω για τη λύτρωση στο παρελθόν(πώς τα λέει ο σοφός!), αλλά η ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη θα σας Fuck το μέλλον ολοσχερώς.

Εκτός δεκαλόγου. Κοέλιο: “Όταν θέλεις κάτι πολύ, όλες οι δυνάμεις του σύμπαντος συνωμοτούν για να σε βοηθήσουν”

Alobar: “Και μόνο γι’ αυτή την τεράστια μαλακία θα έπρεπε με το νόμο του Μέρφι, να καταδικαστεί ο παρλαπίπας συγγραφέας σε απαγόρευση γραφής”.

Κάθε εποχή έχει τον “σοφό” που της αξίζει…

Από το ωραίο blog http://alobar.yooblog.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: