Τετάρτη, 29 Φεβρουαρίου 2012

Να σταματήσει η δίωξη στην Μαρία Φραγκάκη

Η συνάδελφος καλείται σε απολογία γιατί, όπως ισχυρίζεται ο περιφερειακός δ/ντής εκπαίδευσης κ. Κουμέντος, διέπραξε «το πειθαρχικό παράπτωμα της ατελούς εκπλήρωσης υπαλληλικού καθήκοντος», άσκησε «έγγραφη κριτική σε προϊστάμενη αρχή», έθεσε «προϋποθέσεις προκειμένου να ασκήσει το καθήκον της». Ταυτόχρονα, επιπλήττεται γιατί οι πράξεις της «καταδεικνύουν πλημμελείς ενέργειες» «καθώς δεν απευθύνεται στην αρμόδια σχολική επιτροπή, ώστε να επιλυθούν τα λειτουργικά προβλήματα της σχολικής μονάδας».
Το «έγκλημα» της Μαρίας Φραγκάκη ήταν να απαντήσει εγγράφως στην οδηγία που πήρε να εκτυπώσει με έγχρωμο μελάνι και να αναρτήσει σε εμφανές σημείο αφίσα της ευρωπαϊκής πράξης «Στήριξη των σχολείων με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα», «ώστε να είναι διαθέσιμη σε κάθε έλεγχο», λέγοντας το πολύ απλό ότι το σχολείο δεν έχει χρήματα ούτε για να αγοράσει μελάνι ούτε για χαρτί ούτε για πετρέλαιο κι ότι αντιμετωπίζει οξυμμένα προβλήματα που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών.
Ο περιφερειάρχης κ. Κουμέντος, γνωστός και μη εξαιρετέος κυνηγός κεφαλών εκπαιδευτικών, λειτουργώντας στα πλαίσια των εντολών του υπουργείου παιδείας και της κυβέρνησης, στέλνει σαφές μήνυμα πως όποιος αντιμιλά σε διαταγές θα τιμωρείται παραδειγματικά. Είναι φανερό πως η διοίκηση ενοχλήθηκε από τη στάση της συναδέλφου η οποία στηλιτεύει και αποκαλύπτει την υποκρισία της κυβέρνησης που διαφημίζει την άθλια πολιτική της στην εκπαίδευση, ενώ τα σχολεία δεν μπορούν να καλύψουν στοιχειωδώς τις καθημερινές τους ανάγκες. Η επικρότηση της στάσης της συναδέλφου από τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς τούς εξόργισε ακόμη περισσότερο.
Η συγκεκριμένη δίωξη αποκαλύπτει το χαρακτήρα της αξιολόγησης που δρομολογούν. Όποιος δεν υπακούει άκριτα στις εντολές της διοίκησης θα αξιολογείται κακώς και θα έχει τις ανάλογες κυρώσεις όπως απόλυση, μισθολογική και βαθμολογική καθήλωση, πρόστιμο, στέρηση θέσης και ό,τι άλλο θεωρήσουν ότι μπορεί να λειτουργήσει τρομοκρατικά. Ειδικά στους διευθυντές των σχολείων το υπουργείο στέλνει πιο συγκεκριμένο μήνυμα λέγοντας πως ο ρόλος τους για τις θέσεις που τους επέλεξαν είναι να υλοποιούν αναντίρρητα τις εντολές που παίρνουν, αν θέλουν να μην έχουν προβλήματα. Οι διευθυντές, όπως και κάθε άλλο στέλεχος εκπαίδευσης, έχουν συγκεκριμένο ρόλο να διαδραματίσουν στα πλαίσια της αξιολόγησης και πρέπει να είναι της απολύτου αρεσκείας και ελέγχου των κυβερνώντων.
 Δίωξη Φραγκάκη ΤΕΛ

Το κείμενο των διδασκόντων του 2ου Δ.Σχολείου Παλλήνης
καταγγελια 2

Αν είστε εκπαιδευτικοί διαβάστε και εκτυπώστε το κείμενο συμπαράστασης
δήλωση συμπαράστασης για διευθύντρια 2ου Παιανίας

Κανένας μόνος του. Αλληλεγγύη παντού, σε όλους όσους διώκονται αδέρφια.

1 σχόλιο:

Vasilis Tatsis είπε...

Τα φασιστοειδή έχουν ξεφύγει τελείως. Ο λόγος που ασκεί δίωξη είναι γελοίος. Προφανώς η διευθύντρια είναι καλή στη δουλειά της, τους "μπαίνει στη μύτη" και δεν μπορούν να βρούν ούτε αφορμή της προκοπής για να την ελέγξουν.
Αν δεν έχει λεφτά για τις διδακτικές ανάγκες θα ξοδευει σε εκτυπώσεις προπαγάνδας της διοίκησης? Πολύ καλά έκανε, δεν έχουμε λεφτά για φωτοτυπίες για το μάθημα και θα εκτυπώνουμε έγχρωμα προωθητικά έγγραφα πολιτικών. Για ποιον είναι τα σχολεία για να μάθουν γράμματα τα παιδιά ή να τακτοποιούνται άνθρωποι ως εργαζόμενοι και να ασκείτε πολιτική.
Η διοίκηση αν θέλει να ενημερώσει τους υπαλλήλους της να βρεί τρόπο να το κάνει αλλιώς και όχι ξοδευοντας τα λεφτά που δίνουμε όλοι μας για να μάθουν τα παιδιά μας γράμματα.
Διατάσσοντας (γιατί περί διαταγής πρόκειται) να χρησιμοποιήσει τους πόρους για την εκπαίδευση των μαθητών σε διοικητικές ενέργειες είναι υπέρβαση εξουσίας και θα πρέπει να ελεγχθεί η διοίκηση για αυτό.