Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη στο Πολυτεχνείο

Ο τίτλος δεν είναι παραπλανητικός.Δηλώνει την προσπάθεια καπήλευσης του μηνύματος του Πολυτεχνείου απ'όλους, ακόμα κι από αυτούς που δεν ήταν εκεί εκείνη τη μέρα. Όσοι δεν ήρθαν αντιμέτωποι με το φοβερό τάνκ, φρόντισε ο πολιορκητικός κριός της αξιοπρεπούς μας ζωής να τον προπαγανδίσει στα εμαυλισμένα κεφάλια όλων μας και να μας πείσει για το αντίθετο. Τα άθλια και κατευθυνόμενα ΜΜΕ είχαν αυτά τα 38 χρόνια αυτόν ακριβώς το ρόλο. Και τα αφεντικά, αυτοί που ελέγχουν τα ΜΜΕ, εξαργύρωσαν θριαμβευτικά το αντίτιμο του "ήμουν κι εγώ εκεί".


Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη ασφαλώς δεν πολέμησε τη Χούντα. Ο Βαρδής σαν απόστρατος αξιωματικός είχε μια κάποια συμμετοχή στο κίνημα του Ναυτικού. Το τηλεοπτικό κανάλι όμως από το οποίο προβάλλονται -και μάλιστα στις ειδήσεις- οι αγαθοεργίες της κυρίας, δεν έχει κανένα πρόβλημα να προπαγανδίζει κάθε μέρα υπέρ του Μνημονίου και της κυβέρνησης που το εφαρμόζει. Τί κι αν η παρούσα κυβέρνηση Παπαδήμου έχει στη σύνθεσή της νοσταλγούς του καθεστώτος της Χούντας; Τι κι αν ο ακροδεξιός ηγέτης μίλησε -χθες,τι θράσσος- "περί ασθενούς" στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, όπως ακριβώς κι ο συνταγματάρχης Παπαδόπουλος, χωρίς να θιχθούν τα αδρανή δημοσιογραφικά αντακλαστικά των υπαλλήλων της κυρίας; Είναι τέτοια η τυφλή υποταγή τους που δε θα είχαν πρόβλημα ακόμα και να έβαζαν κάποια φωτογραφία της Μαριάννας, πίσω από τα κάγκελα της πύλης...


Η αγνή γενιά αυτών που πραγματικά αντιστάθηκαν εκείνες τις μέρες, φορτώθηκε τα ανομήματα των άλλων, που βολεύτηκαν πίσω από καρέκλες,υπουργικές μερσεντές και διεφθάρησαν.  Πολλοί από τους τωρινούς "αγωνιστές" υπουργούς δεν βρίσκονταν καν ανάμεσα στους φοιτητές του Νοέμβρη του '73. Οι πραγματικοί αγωνιστές βρίσκονται -όπως λέει κι ο τραγουδοποιός- σε μια άγονη επαρχία. Αν έχετε την τύχη και συναντήσετε κάποιον απ' αυτούς, θα σας πει μία μόνο λέξη: Προδοθήκαμε!!!




1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Εξαιρετικό άρθρο