Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Θα τα φτιάξουμε τα πράγματα


Μετά από τη σημερινή μέρα είμαι πλέον σίγουρος: Αυτή η κυβέρνηση μετράει μέρες. Πάρα πολύς κόσμος συμμετείχε στις απεργιακές κινητοποιήσεις.Πολλοί μιλούν για την μεγαλύτερη συμμετοχή σε απεργιακή κινητοποιηση που έχει γίνει στα μεταπολιτευτικά χρονικά...Κανένα κοινωνικό έρεισμα δεν έχει πλέον ο κ. Παπανδρέου και οι βουλευτές του, αυτοί που θα "το σκέφτονταν" αν θα ψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο. Το μήνυμα εστάλη. 
Είδα γυναικόπαιδα,είδα παππούδες, είδα την Μεσαία Τάξη να διαδηλώνει και να φωνάζει. Την ίδια ώρα βαλτοί και εγκάθετοι τα έσπαγαν στο κέντρο με σκοπό να τρομοκρατήσουν. Τό' χουμε δει το σκηνικό. Αυτοί θα απομονωθούν. Ο κόσμος αυτή τη φορά δε θα φύγει. Θα μείνει για να πει σε όλους πως θέλει εκλογές. Αλήθεια δεν έχω ιδέα τι θα ψήφιζε αυτός ο κόσμος. Οι περισσότεροι πονάνε και ματώνουν από τα νέα οικονομικά μέτρα. Πιο πολύ όμως τους πειράζει η έλλειψη αξιοπρέπειας. Φτάσαμε στο σημείο να συζητάμε (;) για παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας. Το επιχείρημα των φιλοκυβερνούντων είναι πως είναι καλύτερα να διοικούν ξένοι τεχνοκράτες. Ο λαός όμως είναι κυρίαρχος, αυτό είδα σήμερα, αυτό λέει το Σύνταγμα.
 Θέλω κυβέρνηση οραματιστών. Αυτών που θα δώσουν ελπίδα ξανά στον κόσμο. Όχι λεφτά, αξιοπρέπεια. Όχι συνθήματα, δύναμη διαπραγμάτευσης. Δεν υπάρχει κάποια πολιτική παράταξη που να μας υποσχεθεί -και να πραγματοποιήσει την υπόσχεση- αυτών των οραμάτων. Η νέα εποχή χαρακτηρίζεται από το απρόβλεπτο. Γι' αυτό μ'αρέσει. 
Τέλος θα γκρινιάξω και λίγο: Περνώντας για το σπίτι μου πέρασα από το Εμπορικό Κέντρο στα Σπάτα. Γεμάτο κόσμο ήταν. Ήθελα να πιάσω κάποιον από το πέτο και να του ουρλιάξω στα μούτρα: "Ρε καταναλωτή, άλλοι εισπνέουν χημικά, τρώνε ξύλο, για σένα, για τα παιδιά σου, για το -αβέβαιο- μέλλον σας. Εσύ πόσο ανάγκη έχεις έναν καφέ στη λιακάδα;" Δεν έχουν όλοι τις ίδιες ευαισθησίες, ούτε το ίδιο μυαλό, αλλά έχει και η κοινωνία αυτους που δε θέλουν να αλλάξει τίποτα. Η ελευθερία μικροί μου κατακτιέται. Αρχίστε να συμμετέχετε σε κοινωνικούς αγώνες. Η Χούντα -όπως λέει κι ένας τουιτεράς- δεν είναι τηλεοπτικό προϊόν ώστε με ένα SMS  να ψηφίσεις την αποχώρηση της. Θα τα φτιάξουμε τα πράγματα. Μαζί.-

Δεν υπάρχουν σχόλια: