Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΙΝΔΙΑ

Η Ινδία είναι μια διαφορετική χώρα, όπου όλοι χωρίζονται με κλάσεις και εθνότητες. Όλες οι γυναίκες αντιμετωπίζουν αφόρητες πιέσεις από το περιβάλλον τους πίεση για να γεννησουν αγόρια. Αυτη η προτίμηση ορίζει κάθε κοινωνικό πλέγμα, από τη γεωγραφία ως την οικονομία. Καμία γυναίκα δεν εξαιρείται.

Η προτίμηση αυτή προέρχεται από την πεποίθηση ότι οι άνδρες βγάζουν τα χρήματα ενώ οι γυναίκες, λόγω του κόστους της ακριβης για τον μέσο Ινδό προίκας, είναι μια οικονομική επιβάρυνση. Ως αποτέλεσμα, είναι να υπάρχει μια σχεδόν συνεχής αδιαφορία για τις ζωές των γυναικών και των κοριτσιών. Από τη γέννηση μέχρι τα γηρατειά τους, οι γυναίκες αντιμετωπίζουν μια συνεχή απειλή, την βία και πολύ συχνά, το θάνατο.

Οι αριθμοί είναι εξαιρετικά υψηλοι. Από το 1980, εκτιμάται ότι περίπου 40 εκατομμύρια γυναίκες «είναι αγνοούμενες», εξαιτίας της άμβλωσης, της παραμέλησης ή δολοφόνιας. Πάνω από 7.000 θηλυκά έμβρυα κάθε μέρα δολοφονούνται σύμφωνα με τον ΟΗΕ. Ο μονος λόγος που δεν γεννηθηκαν ποτέ είναι αποκλειστικά οτι είναι κορίτσια. Θάνατωσεις για προίκες έχει αναφερθεί πως συμβαινουν κάθε 77 λεπτά. Αμέτρητοι άλλοι ποτέ δεν γινονται γνωστοι.

Η κυβέρνηση προσπάθει να παρέμβει. Η προίκα και το φύλο των επιλεκτικών αμβλώσεων είναι παράνομες. Ωστόσο, οι δύο πρακτικές εξακολουθούν να ευδοκιμούν, σε μεγάλο βαθμό λόγω της βαθιά ριζωμένης πολιτισμικης προκαταλήψης.

Σήμερα, ογδόντα τοις εκατό των ινδικών κρατών είναι τώρα αντιμέτωποι με μια πρωτοφανή έλλειψη γυναικών. Για να αντισταθμιστεί η διαφορά αυτή, οι νέοι, αγοράζουν σαν πραγμάτεια από γειτονικές χώρες όπως το Μπαγκλαντές γυναικες και τις πωλούν σε νεαρους εργένηδες. Μην γνωρίζοντας καθόλου τη γλώσσα, αυτές οι γυναίκες πεφτουν θύματα σωματεμπορίας και αντιμετωπίζουν τις ίδιες μορφές βίας, όπως άλλες ντόπιες γυναίκες. Τελικά το να γεννηθείς γυναίκα στην Ινδια είναι καταρα. Δείτε το video. Δυστυχώς δεν μπορεσα να βρω ελληνικούς υπότιτλους.
In India, all women must confront the cultural pressure to bear a son. The consequences of this preference is a disregard for the lives of women and girls. From birth until death they face a constant threat of violence. See the project at http://mediastorm.com/publication/undesired

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11512&subid=2&pubid=40288949