Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2008

ΜΕΙΖΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ


ΤΟ ΜΕΙΖΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ είναι ένα σύγχρονο και πλήρες έργο που βοηθάει να κατανοήσουμε τη γλώσσα μας, να εκφραζόμαστε και να γράφουμε σ΄ αυτήν σωστά.
ΤΟ ΜΕΙΖΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ, συγκροτήθηκε με βάση το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ Τεγόπουλος - Φυτράκης, που κυκλοφορεί σε συνεχείς επανεκδόσεις από το 1988.
Στο ΜΕΙΖΟΝ αναθεωρήθηκαν και εμπλουτίστηκαν τα ερμηνεύματα, η ετυμολογία, τα συνώνυμα και τα αντίθετα των λημμάτων, το τμήμα των κυρίων ονομάτων και προστέθηκαν νέα τμήματα και νέες λέξεις.
Η ραγδαία πρόοδος και η εξέλιξη των επιστημών και της τεχνολογίας επισωρεύουν στην ελληνική γλώσσα ειδικούς όρους και λέξεις (όπως κλωνοποίηση) ή αλλάζουν τη σημασία γνωστών λέξεων (όπως εικονικός).
Η πολιτική, η οικονομία, ο αθλητισμός, οι επικοινωνίες, η θεωρία της λογοτεχνίας δημιουργούν νέους όρους που γίνονται ευρύτατα γνωστοί όπως: φονταμεναλισμός, ηλεκτρονικό χρήμα, εθνότητα, τακτικισμός, τηλεκάρτα, καρτοτηλέφωνο, τηλεϊατρική, παπαράτσι, διακειμενικότητα κ.λπ.
Ο χώρος της ηλεκτρονικής, επίσης, εισάγει στο καθημερινό λεξιλόγιο πλήθος λέξεων όπως: κυβερνοχώρος, εικονική πραγματικότητα, κυβερνοπάνκ, ιντερνέτ κ.α.
Το ΜΕΙΖΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ, μέσα από τις λέξεις, καταγράφει τα στοιχεία και τα στάδια αλλαγών της κοινωνίας και αποτυπώνει τη ζωντανή γλωσσική μας πραγματικότητα.
ότητα.

ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ:
http://rapidshare.com/files/12701179/Meizon_Elliniko_Lexiko.rar

Δεν υπάρχουν σχόλια: