Τρίτη, 21 Οκτωβρίου 2008

Παστιτσάδα...

Παστιτσάδα


Κερκυραϊκή σπεσιαλιτέ (μακαρονάδα με μοσχαράκι).

Υλικά (για 5 άτομα)
• 1 κιλό μοσχάρι από τη σπάλα
• 1 φλυτζ. τσαγιού λάδι
• ½ κιλό ψιλοκομμένα κρεμμύδια
• 5 σκελίδες σκόρδο
• αλατοπίπερο
• 2 γαρύφαλλα
• 1 κιλό ώριμες ντομάτες
• 1 ποτηράκι άσπρο κρασί
• 1 κουτ. σούπας άσπρο ξύδι
• ½ κιλό μακαρόνια
• παρμεζάνα
Εκτέλεση
• Αφαιρείτε το κόκκαλο και τις πέτσες από το κρέας και το κόβετε σε μικρά κομμάτια.
• Ρίχνετε σε κατσαρόλα το λάδι και αν έχετε λίγο μεδούλι.
• Οταν ζεσταθεί, τσιγαριζετε μέσα το κρέας, ρίχνετε τα κρεμμύδια και λίγο νερό και αφήνετε να σιγοψηθούν μέχρις ότου μαραθούν.
• Προσθέτετε το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, τα γαρύφαλλα, τις ντομάτες (αφού αφαιρέσετε τη φλούδα και τους σπόρους και τις κόψετε), το κρασί και το ξύδι.
• Αφήνετε το κρέας να σιγοψηθεί με τη σάλτσα επί 2 περίπου ώρες ή μέχρις ότου μαλακώσει και η σάλτσα πήξει.
• Βράζετε τα μακαρόνια σε μπόλικο νερό με αλάτι, τα στραγγίζετε και τα βάζετε σε πιατέλα.
• Τα πασπαλίζετε με παρμεζάνα και ρίχνετε επάνω το κρέας με τη σάλτσα.
Καλή σας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια: